Shops

Carbon fiber kopen

Carbon fiber kopen? Carbon fiber is een polymeer en wordt soms ook wel grafietvezel genoemd. Het is een zeer sterk materiaal dat ook erg licht is. Carbon fiber is vijf keer sterker dan staal en twee keer zo stijf. Hoewel Carbon fiber sterker en stijver is dan staal, is het lichter dan staal; waardoor het het ideale productiemateriaal voor vele onderdelen is. Dit zijn slechts enkele redenen waarom Carbon fibers de voorkeur genieten van ingenieurs en ontwerpers voor de productie.

Carbon fiber is gemaakt van dunne, sterke kristallijne filamenten koolstof die wordt gebruikt om het materiaal te versterken. Carbon fiber kan dunner zijn dan een streng van mensenhaar en krijgt zijn kracht wanneer het als een draad in elkaar wordt gedraaid. Dan kan het samen worden geweven om een ​​doek te vormen en indien nodig om een ​​permanente vorm aan te nemen, kan Carbon fiber over een mal worden gelegd en in hars of plastic worden gecoat.

Carbon Fiber kopen; waarom het gebruikt in lichte producten

Een koolstofgaren is een samenstelling van duizenden (n) extreem dunne koolstofvezels. Deze vezels hebben een dikte van ongeveer 5-10 microns. Koolstofvezels zijn gemaakt van acrylvezels die worden gecarboniseerd door pyrolyse bij temperaturen tot 3000 ° C. Koolstofvezels bestaan ​​uit langwerpige koolstofkristallen, die evenwijdig aan de vezelas zijn georiënteerd.

Een koolstofvezel wordt gekenmerkt door een zeer kleine rek voordat de koolstofvezel breekt (meestal 1.5% – 2.5%). Duizenden koolstofvezels worden gecombineerd om een ​​garen te vormen dat kan worden verwerkt tot verschillende weefselsubstraten zoals: – geweven koolstofweefsels en banden, – meerlaagse (non-crimp) stoffen en banden, – gevlochten hulzen, – niet-geweven koolstofmaterialen, – speciale stoffenpatronen (designstoffen) zoals diamant, visgraat, satijn, meer lijnen etc.

Carbon Fiber kopen online

Online Carbon Fiber kopen doe je natuurlijk bij Compositesplaza.com